Ministerul Educaţiei aplică măsurile de debirocratizare aprobate prin OUG 41/2016
Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a aprobat astăzi, 2 august, un ordin potrivit căruia dispoziţiile OUG 41/2016 se aplică în Ministerul Educaţiei, în instituţiile aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Educaţiei, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în instituţiile de învăţământ superior.
[ stirea completa ]
O medalie de argint şi o medalie de bronz, palmaresul elevilor români la Olimpiada Internaţională de Lingvistică
A patra prezenţă consecutivă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României două medalii.
[ stirea completa ]
Trei medalii de aur şi o medalie de argint: cel mai bun rezultat în istoria participării româneşti la Olimpiada Internaţională de Chimie 2016
Trei medalii de aur şi o medalie de argint este bilanţul participării româneşti la a 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia).
[ stirea completa ]
Rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare 2016 (înainte de contestaţii)
Potrivit centralizării notelor obţinute de candidaţii care au susţinut proba scrisă a concursului naţional de ocupare a posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, rata notelor peste 7 sau egale cu 7 înainte de depunerea contestaţiilor este de 44,43% (în creştere cu aproape 7 procente faţă de anul trecut: 37,55%).
[ stirea completa ]
Zece premii pentru elevii români prezenţi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2016
Olimpicii români au cucerit zece premii (două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune) la a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 15 - 23 iulie, în Yakutsk.
[ stirea completa ]
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare lansează apel pentru constituirea Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI)
Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI) lansează luni, 25 iulie, apelul simultan la candidaturi pentru poziţia de membri ai Comitetului de selecţie a viitorilor componenţi ai Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI), respectiv pentru poziţia de membru al CNECSDTI în mandatul 2016-2020.
[ stirea completa ]
87,20%: rata de participare la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din data de 20 iulie
La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată marţi, 20 iulie, în 89 de centre de examen, s-au prezentat 22.866 de candidaţi (87,20%).
[ stirea completa ]
Cursurile anului şcolar 2016-2017 încep luni, 12 septembrie 2016
Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 - 3 februarie 2017) şi semestrul al II-lea (13 februarie 2017 - 16 iunie 2017).
[ stirea completa ]
118.661 (99,2%) de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi în învăţământul liceal, în prima etapă
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat astăzi, 19 iulie, pe http://admitere.edu.ro, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a.
[ stirea completa ]
20 iulie: proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar
Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, se va desfăşura miercuri, 20 iulie, începând cu ora 10:00, în 89 centre de examen.
[ stirea completa ]
Cinci medalii de argint şi o medalie de bronz: bilanţul participării româneşti la a 57-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică
Lotul olimpic de matematică al României a obţinut cinci medalii de argint şi o medalie de bronz la a 57-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 6 - 16 iulie, în Hong Kong.
[ stirea completa ]
68,1%: rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 (rezultate după soluţionarea contestaţiilor)
Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 a crescut cu 1,4% după soluţionarea contestaţiilor: de la 66,7% la 68,1% (cu 0,3% peste rata de promovare de la finalul primei sesiuni din anul trecut).
[ stirea completa ]
Situaţia statistică a contestaţiilor depuse în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016
44.399 de contestaţii au fost depuse după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat 2016 din sesiunea iunie - iulie.
[ stirea completa ]
Ministerul Educaţiei organizează un nou concurs pentru ocuparea a 3 funcţii de inspector şcolar general
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează, în data de 12 august 2016, un nou concurs pentru ocuparea a 3 funcţii de inspector şcolar general în judeţele Caraş-Severin, Vrancea şi Tulcea.
[ stirea completa ]
66,7%: rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016 (rezultate înainte de contestaţii)
Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 este de 66,7% (cu 0,3 mai mare decât rata de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut).
[ stirea completa ]
Ministerul Educaţiei organizează un nou concurs de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice organizează în perioada 29 iulie - 29 august concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului naţional de experţi în management educaţional (seria a 10-a).
[ stirea completa ]
95,45%: rata de participare la ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016
Rata de participare la ultima probă scrisă din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), desfăşurată vineri, 8 iulie, a fost de 95,45%.
[ stirea completa ]
Mircea Dumitru a preluat mandatul de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice
Noul ministru desemnat al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a preluat vineri, 8 iulie, de la fostul titular al postului, Adrian Curaj, mandatul de ministru în cadrul unei ceremonii de predare-primire desfăşurate la sediul Ministerului Educaţiei.
[ stirea completa ]
Ministerul Educaţiei a publicat ierarhia absolvenţilor claselor a VIII-a la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti
Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat astăzi, 7 iulie, pe pagina web admitere.edu.ro, ierarhia la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a, în vederea realizării admiterii acestora în învăţământul liceal de stat.
[ stirea completa ]
Informare de presă: Ceremonie de predare/primire a mandatului de ministru al Educaţiei (8 iulie, ora 12:00, sediul MENCŞ)
Informare de presă: Ceremonie de predare/primire a mandatului de ministru al Educaţiei (8 iulie, ora 12:00, sediul MENCŞ)
[ stirea completa ]